AŠ Ikona vmgonline

Keptos morkos su jogurto padažu ir gremolata


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Keptoms morkoms su jogurtu reikia:

  • 400 g mažų morkyčių

  • 250 g tiršto jogurto

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • Alyvuogių aliejaus

  • Citrinos sulčių

  • Druskos

  • 1 šaukšto persilado

Gremolatai:

  • 1 mažo ryšelio petražolių

  • 1 skiltelės česnako

  • 2–3 juostelių citrinos žievelės (geltonojo sluoksnio)

  • 50 g skrudintų migdolų

  • Druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)


Trintuvą galite įsigyti www.pigu.lt


  1. Gremolatai susmulkinkite petražoles kartu su citrinos žievele ir česnaku, sumaišykite su smulkintais migdolais. Įberkite druskos ir pipirų.

  2. Morkytes sudėkite į skardą, pabarstykite persiladu. pašlakstykite aliejumi, pamasažuokite ir šaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę 15–20 min.

  3. Jogurtą sumaišykite su ciberžole, druska, aliejumi ir citrinos sultimis.

  4. Patiekite morkytes su jogurtiniu padažu ir pabarstais.


Video receptas:


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg