Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Keptos morkos su jogurto padažu ir gremolata

Puikus daržovių patiekalas arba garnyras: greitai orkaitėje iškeptos morkos su jogurto padažu ir gremolata.

Keptos morkos su padažu, gremolata, receptas, Skonio iššūkis,
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Keptoms morkoms su jogurtu reikia:

  • 400 g mažų morkyčių

  • 250 g tiršto jogurto

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • Alyvuogių aliejaus

  • Citrinos sulčių

  • Druskos

  • 1 šaukšto persilado

Gremolatai:

  • 1 mažo ryšelio petražolių

  • 1 skiltelės česnako

  • 2–3 juostelių citrinos žievelės (geltonojo sluoksnio)

  • 50 g skrudintų migdolų

  • Druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)


Trintuvą galite įsigyti www.pigu.lt


  1. Gremolatai susmulkinkite petražoles kartu su citrinos žievele ir česnaku, sumaišykite su smulkintais migdolais. Įberkite druskos ir pipirų.

  2. Morkytes sudėkite į skardą, pabarstykite persiladu. pašlakstykite aliejumi, pamasažuokite ir šaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę 15–20 min.

  3. Jogurtą sumaišykite su ciberžole, druska, aliejumi ir citrinos sultimis.

  4. Patiekite morkytes su jogurtiniu padažu ir pabarstais.


Video receptas:


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI