Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Keptų moliūgų salotų su pupelėmis ir špinatais receptas

Moliūgai, špinatai ir pupelės – tai sena troškinio recepto klasika.

O jei mes klasiką šiek tiek atnaujinsime ir padarysime salotas? Rezultatas bus vertas pastangų. Lengvas receptas, įdomus patiekalas!


moliūgų salotos su pupelėmis ir špinatais, Alfo Ivanausko receptas

Moliūgų salotoms su pupelėmis ir špinatais reikia:

  • 350 g nuvalyto muskatinio moliūgo

  • Šlakelio aliejaus

  • 200 g baltųjų virtų arba konservuotų pupelių

  • 50 g moliūgų sėklų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 150 g špinatų lapų

  • ½ raudonojo svogūno

  • 150 g česnakinio padažo

1. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis arba nedideliais kubeliais ir iškepkite su šlakeliu aliejaus orkaitėje.

2. Moliūgų sėklas paskrudinkite kartu su druska sausoje keptuvėje.

3. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.

4. Lėkštėje sudėliokite špinatų lapus, suberkite pupeles, sudėliokite moliūgų gabaliukus, svogūnus ir užberkite skrudintų moliūgų sėklų.

5. Patiekite salotas su česnakiniu padažu.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI