Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Ieškomiausi #vmgonline receptai: klasikinės Cezario salotos!

Cezario salotos yra vienas dažniausiai užsakomų patiekalų restoranuose ir salotų baruose. Deja, profesionalai pastebi, kad net ir profesionaliose virtuvėse šios populiariosios salotos gaminamos nusižengiant tikrajam receptui.

Klasikinis Cezario salotų receptas laukia Jūsų dėmesio:


Shutterstock.com nuotr.


Cezario salotoms pagaminti reikia:

  • 1 didelės arba 2 nedidelių gūžių romaninių salotų

  • 50 g sūrio „Džiugas“

  • 50 g baltos duonos skrebučių

Padažui:

  • 1 kiaušinio

  • 4 ančiuvių

  • 30 g aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto sūrio „Džiugas“

  • 1–2 šaukštų majonezo (arba pagal skonį)

  1. Nuplaukite salotų lapus ir suplėšykite stambesniais gabalėliais.

  2. Padažui skirtą kiaušinį įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 min. Sudėkite visą kiaušinį į elektrinio trintuvo indą.

  3. Visus likusius padažui skirtus produktus, išskyrus majonezą, sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Įdėkite 1–2 šaukštus majonezo.

  4. Lėkštėje sudėkite salotų lapus, užpilkite padažu. Ant viršaus suberkite duonos skrebučius ir užberkite tarkuoto sūrio.

Kaip pasigaminti duonos skrebučių?


4–5 riekelių baltos duonos, aliejaus pašlakstyti skrebučiams, žiupsnelio Provanso žolelių

  1. Duonos riekeles suplėšykite nevienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į skardą. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis.

  2. Paskrudinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 6–8 min.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg