Grikių salotos su moliūgais ir varškės sūriu

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Grikių salotos su moliūgais ir varškės sūriu


    Vytautės Ribokaitės nuotr.

    4 asm.

    Gaminimas 10 min.

    Kepimas 25 min.

    Orkaitės t-ra 180 °C


    Reikia:

    • 350 g nuvalyto sviestinio moliūgo

    • Šlakelio aliejaus

    Moliūgo marinatui:

    • 1 šaukšto auksaspalvio sirupo

    • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

    • Po ½ šaukštelio kalendros ir cinamono

    • Žiupsnelio druskos

    • Kelių šakelių petražolių

    Salotoms:

    • 4–6 varškės sūrio riekelių

    • 1 šaukštelio persiliado

    • Aliejaus (kepti)

    • 1 raudonojo svogūno

    • 100 g traškių salotų

    • 50 g mirkytų grikių

    • Saujelės bruknių arba spanguolių

    Salotų užpilui:

    • Šlakelio alyvuogių aliejaus

    • Šlakelio citrinos sulčių

    • Žiupsnelio druskos

    1. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis arba nedideliais kubeliais ir iškepkite su šlakeliu aliejaus orkaitėje.

    2. Sumaišykite visus produktus moliūgo marinavimui ir sudėkite į jį keptą moliūgą.

    3. Sūrio riekeles pabarstykite persiladu ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

    4. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.

    5. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, sudėkite sūrio skilteles, suberkite grikius, sudėliokite moliūgų gabaliukus, svogūnus ir užberkite bruknių.

    6. Salotas pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Jei reikia, pagardinkite druska.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg