top of page

Gaidys vyne „Coq au vin"




6 asm.

Gaminimas 1 val.

Virimas 2 val.


Reikia:

  • 2 vištų

  • 300 g šaltai rūkytos šoninės

  • 6 vid. dydžio morkų

  • 6 vid. dydžio svogūnų

  • 6 lauro lapų

  • 10 grūdelių juodųjų pipirų

  • 6–7 skiltelių česnako

  • 5 šakelių rozmarinų

  • 200 g džiovintų slyvų

  • 2 butelių raudonojo vyno

  • Druskos (pagal skonį)

Garnyrui:

  • 200 g „basmati“ ryžių

  • 200 g Tailando ryžių

  • 200 g laukinių ryžių

  • Po 100 g mėlynųjų ir geltonųjų besėklių razinų

  • 4 džiovintų figų

  • 10–12 džiovintų abrikosų

  • Druskos (pagal skonį)


  1. Vištas supjaustykite į 15–20 gabaliukų. Šoninę supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Plonai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos puode kartu su šonine, kol svogūnai taps gražios aukso spalvos. Į puodą sudėkite vištieną, pasūdykite ir 10 min. pakaitinkite ant mažos kaitros.

  2. Sudėkite supjaustytas morkas, česnaką, džiovintas slyvas, lauro lapus, juodųjų pipirų grūdelius, rozmarinus. Užpilkite vynu taip, kad vištiena būtų pridengta per 2 pirštus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite nustatę vidutinę kaitrą apie 1,5 val.

  3. Garnyrui supjaustykite figas ir abrikosus nedideliais kubeliais. Į puodą supilkite 1,2 l vandens, sudėkite figas, abrikosus ir razinas, kai vanduo užvirs – suberkite ryžius. Pasūdykite ir sumažinkite kaitrą. Virkite, kol ryžiai išvirs.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page