Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

„Fleskepannekaker“ – norvegiški blynai su šonine


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Reikia:

  • 200 g šaltai rūkytos šoninės

  • 180 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 ml pieno

  • 4 didelių kiaušinių

  • Sviesto (kepti)

  1. Šoninę pakepinkite keptuvėje, kad būtų traški. Sulaužykite nedideliais gabaliukais.

  2. Visus produktus sudėkite į plaktuvo indą ir suplakite, jei lieka gumuliukų – perkoškite. Tešlą būtinai palikite 30 min. pastovėti. Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją sviestu, dėkite šoninės gabaliukus.

  3. Ant viršaus pilkite tešlos.

  4. Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu.

  5. Kepkite iš abiejų pusių. Patiekite su klevų sirupu.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg