Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Daugiasluoksnė pica-pyragas su troškintais kopūstais ir dešrelėmis


#Alfasvienasnamuose ir video receptą galite pažiūrėti ČIA



Vienam picos pyragui (apie 2 cm ilgio)


Reikia:


Tešlai:

  • 2 g sausų mielių

  • 400 ml vandens – 400 ml

  • 625 g miltų (naudojami picų tešlai skirti miltai, šefas ypač rekomenduoja rinktis 00 tipo miltus)

  • 15 g druskos

  • 25–50 ml extra virgin alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 1 kg šviežio kopūsto

  • 8 šaukštų augalinio aliejaus

  • ½ stiklinės vandens

  • Santa Maria" šaukštelio maltos kalendros

  • Santa Maria" picos prieskonių

  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

  • 3 pieniškų dešrelių


Gaminame tešlą:

  1. Mieles užpilkite vandeniu ir palaukite 10–12 min., kol jos suaktyvės. Mielių tirpalą supilkite į miltus, pasūdykite, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, patepkite jį aliejumi ir padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti.

  2. Tokią tešlą galite kildinti šaltoje vietoje parą ir daugiau, arba kambario temperatūroje apie 30min. Nereikėtų aklai sekti recepto, išminkius tešlą stebėti jos konsistenciją: jei tešla per kieta, įpilti truputį vandens, jei per minkšta – miltų. Idealiausia tešla būna, kai lengvai limpa prie rankų.

  3. Pica iš tešlos, kildintos parą arba ilgiau, bus puresnė, minkštesnė, o pica iš tešlos, pagamintos greituoju būdu, bus traškesnė, tad rinkitės tokią, kokia patinka jums.

Gaminame įdarą:

  1. Kopūstus supjaustykite, pasūdykite, papipirinkite ir dėkite ant keptuvės apkepinimui. Kepinti ant augalinio aliejaus apie 10 min. (rekomenduojame rapsų). Į apkeptus kopūstus įpilti pusę stiklinės vandens ir troškinti apie 20 min. uždengus dangčiu.

  2. Į ištroškintus kopūstus sudėti supjaustytas dešreles, gali būti pieniškos arba parūkytos ir dar patroškinkite, kad išgaruotų sultys, bet įdaras liktų šlapias.

  3. Atvėsusį įdarą dėkite ant stačiakampiais supjaustytos tešlos ir guldykite į kepimo skardą. Kaip tai daryti žiūrėkite šį video.

  4. Dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40–50 min. kol visiškai iškeps.



ALFO PATARIMAI:

  • Picai pagaminti galite naudoti ir pirktinę tešlą.

  • Įdarą galite pasirinkti pagal savo nuožiūrą. Labai tinka vietoje dešrelių įleistas kiaušinis, virta ar kepinta vištiena arba šoninė.

  • Svarbu, kad įdaras būtų ne per daug šlapias, nes kitaip tešlai bus sunku iškepti viduje.

  • Nuo įdaro neturi tekėti skystis, jeigu jį laikote ant šaukšto.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg