top of page

Dar daugiau skonio ir gaivos: greitasis uogų terinas


Uogų terinas, uogų želė, desertas su uogomis, lengvas desertas, Alfo Ivanausko receptai, vmgonline.lt, želė
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Šį ir daugiau video receptų žiūrėkite ČIA


1,5 l formai reikia:

  • 1 l vandens

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 20 g želatinos

  • ½ citrinos

  • 0,3–0,5 kg braškių, saujelės šilauogių, saujelės aviečių


Šaldytuvą galite įsigyti ČIA


  1. Užvirinkite vandenį su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, suberkite želatiną ir intensyviai išmaišykite, kol želatina ištirps. Išspauskite citrinos sultis ir sudėkite likusią citrinos puselę į tirpalą ir taip jį atvėsinkite.

  2. Nukoškite.

  3. Didesnes uogas supjaustykite, sudėkite visas uogas į formą, permaišykite ir užpilkite želatinos tirpalą. Forma turi būti nepralaidi skysčiams.

  4. Sustingdykite šaldytuve.

  5. Kai norėsite išimti, palaikykite formą gana karštame vandenyje, uždenkite formą lėkšte ir apverskite. Formą nuimkite.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page