top of page

Azija jūsų namuose: tiršta kokosinė sriuba


Jei trokštate pažinti kitą šalį, geriausiai tai daryti per maistą. Neturite bilieto į Tailandą? Ne problema! Idėjų moderatorius Alfas siūlo patiekalą, su kuriuo įsileisite Aziją į savo namus.

azijietiška tiršta kokosinė sriuba, VMGonline.lt
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

4 asm.

15 min.


Reikia:

  • 2 lakštelių kiaušininių makaronų

  • 1 svogūno

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 pakelio „Tom Kha“ sriubos prieskonių

  • 2 pakelių SANTA MARIA kokosų pieno 18 proc. riebumo (po 250 ml)

  • 250 g virtų krevečių

  • 150 g vyšninių pomidoriukų

  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • Ryšelio kalendrų (patiekti)

  • Kelių lapelių baziliko (patiekti)

  • Aitriosios paprikos (patiekti)

  • Žaliosios citrinos (patiekti)

1. Užvirinkite vandenį ir išvirkite 2 lakštelius kiaušininių makaronų.

2. Susmulkinkite svogūną ir trumpai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Suberkite „Tom Kha“ sriubos prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1–2 min.

4. Supilkite į puodą SANTA MARIA kokosų pieną, pamaišykite ir įpilkite dar apie 400 ml vandens. Maišykite kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite krevetes, pomidoriukus ir žirnelius. Viską išmaišykite ir pavirkite dar 1–2 min.

5. Patiekite sriubą su makaronais, kalendrų ir baziliko lapeliais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.

Naujausi įrašai

bottom of page