top of page

Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais (Receptas)


Rabarbarų čatnis, Alfo Ivanausko receptas

Rabarbarų čatniui pagaminti reikia:

  • 300 g rabarbarų

  • 200 g apelsinų (1 didesnis apelsinas)

  • 50 ml vandens

  • ½ arb. š. SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį) arba 1/2 šviežios aitriosios paprikos

  • ½ arb. š. SANTA MARIA imbierų miltelių arba 70 g šviežių imbierų

  • 30 SANTA MARIA žaliųjų pipirų grūdelių

  • 50 g cukraus (jei norite saldžiau, įberkite papildomai dar 50 g cukraus)


1. Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.

2. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų.

3. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis sudėkite į puodą, pavirkite.

4. Sudėkite rabarbarus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30–40 min.

Naujausi įrašai

bottom of page