Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Žiemiškai pamarinuoti baravykai


Marinuoti baravykai, receptas, Alfas Ivanauskas

Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA


Reikia:

  • 800 g–1 kg baravykų

  • 4–5 gvazdikėlių

  • 2 lauro lapų

  • Po 8–10 žirnelių juodųjų ir kvapniųjų pipirų

  • 1 šaukštelio kalendrų sėklų

  • 2 šaukštų druskos

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus

  • 3 šaukštų obuolių acto

1. Baravykus papjaustykite graikinio riešuto dydžio gabaliukais (dar geriau – jei naudosite nepjaustytus, nedidelius grybus) ir apvirkite vandenyje su 1 šaukštu druskos apie 3 min., kad sumažėtų. Perpilkite į kiaurasamtį.

2. Į puodą įpilkite 1 litrą karšto vandens. Sudėkite į vandenį apvirtus baravykus ir prieskonius.

3. Grybus pavirkite apie 15 min. Pabaigoje supilkite actą.

4. Grybus su marinatu supilkite į sterilų stiklinį indą ir sandariai uždarykite.


Alfas Ivanauskas, receptas, Alfas vienas namuose

ALFO PATARIMAI:

· Skonį reguliuokite su actu ir cukrumi.

· Nemarinuokite labai didelių baravykų – rinkitės vidutinio dydžio arba labai mažus.

· Į stiklainį supilkite tiek grybų ir marinato, kad būtų apsemta iki pat viršaus.

· Šio recepto išeiga – 1 litras, tad jei gaminsite daugiau ar mažiau, ingredientų kiekius reguliuokite pagal tai.

· Sandariai uždarę indą, laikykite jį apvertę, kol atvės, tuomet laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve ir suvartokite per 6 mėnesius.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI