AŠ Ikona vmgonline

Žiemiškai pamarinuoti baravykai


Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA


Reikia:

  • 800 g–1 kg baravykų

  • 4–5 gvazdikėlių

  • 2 lauro lapų

  • Po 8–10 žirnelių juodųjų ir kvapniųjų pipirų

  • 1 šaukštelio kalendrų sėklų

  • 2 šaukštų druskos

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus

  • 3 šaukštų obuolių acto

1. Baravykus papjaustykite graikinio riešuto dydžio gabaliukais (dar geriau – jei naudosite nepjaustytus, nedidelius grybus) ir apvirkite vandenyje su 1 šaukštu druskos apie 3 min., kad sumažėtų. Perpilkite į kiaurasamtį.

2. Į puodą įpilkite 1 litrą karšto vandens. Sudėkite į vandenį apvirtus baravykus ir prieskonius.

3. Grybus pavirkite apie 15 min. Pabaigoje supilkite actą.

4. Grybus su marinatu supilkite į sterilų stiklinį indą ir sandariai uždarykite.



ALFO PATARIMAI:

· Skonį reguliuokite su actu ir cukrumi.

· Nemarinuokite labai didelių baravykų – rinkitės vidutinio dydžio arba labai mažus.

· Į stiklainį supilkite tiek grybų ir marinato, kad būtų apsemta iki pat viršaus.

· Šio recepto išeiga – 1 litras, tad jei gaminsite daugiau ar mažiau, ingredientų kiekius reguliuokite pagal tai.

· Sandariai uždarę indą, laikykite jį apvertę, kol atvės, tuomet laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve ir suvartokite per 6 mėnesius.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg