top of page
Alfo laida-1464 copy.jpg

Kremiški mėlynių ir bananų ledai

 

3 asm. 

Gaminimo laikas: 7 min.

 

150 g grietinėlės

150 g šaldytų mėlynių

70 g šaldytų bananų griežinėlių

Žiupsnelio cinamono

 

  1. Į nešiojamą belaidę kokteilinę supilkite grietinėlę.

  2. Suberkite dalį šaldytų mėlynių ir bananų, pagardinkite cinamonu.

  3. Po truputį plakite, dėkite likusias uogas ir bananus, kol ledų masė taps kreminė. 

  4. Jei masė per tiršta, švelniai pamaišykite mentele ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek grietinėlės. 

 

„Planas B“

Norint paįvairinti skonį, dalį mėlynių keiskite avietėmis, o pusę grietinėlės (apie 75 g) pakeiskite saldintu sutirštintu pienu.

Alfo laida-1440 copy.jpg

Kavos ir šokoladinių ledų kokteilis 

2 asm. 

Gaminimo laikas: 7 min.

 

150 g šokoladinių ledų

30 ml šokoladinio skonio „Baileys“ likerio

80 ml espreso kavos

40 g ledukų

5 g šokolado drožlių

Keleto kavos pupelių

 

  1. Į nešiojamą belaidę kokteilinę sudėkite šokoladinius ledus, supilkite „Baileys“ likerį ir atvėsintą espreso kavą, suberkite ledukus. 

  2. Plakite, kol masė taps vientisa.

  3. Supilstykite į stiklines.

  4. Papuoškite šokolado drožlėmis ir kavos pupelėmis.

 

„Planas B“

Šokoladinius ledus galite pakeisti vaniliniais, o „Baileys“ likerį – apelsininiu likeriu.

Alfo laida-1427 copy.jpg

Greitas gaspačas

2 asm. 

Gaminimo laikas: 8 min.

 

150 ml pomidorų sulčių 

60 g marinuotų paprikų

1 skiltelės česnako

10 g svogūno 

50 g agurko 

10–15 g saliero stiebo

15 g šviesios duonos minkštimo

40 g vyšninių pomidorų 

5 g ypač gryno alyvuogių aliejaus 

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų 

 

  1. Į nešiojamą belaidę kokteilinę supilkite pomidorų sultis. Sudėkite visus smulkintus ingredientus: marinuotą papriką, česnaką, svogūną, agurką, salierą, duoną ir pomidorus.

  2. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, maltais juodaisiais pipirais ir druska. 

  3. Plakite, kol masė taps vientisa ir švelni. Jei norite tirštesnės tekstūros, plakite trumpiau; jei norisi gaivesnio, lengvesnio gaspačo – šiek tiek ilgiau.

  4. Patiekite iš karto arba trumpam palikite šaldytuve (apie 15–20 min.).

 

„Planas B“

Norint suteikti sriubai daugiau aštrumo, marinuotas paprikas pakeiskite marinuotais pomidorais ir Chalapos paprikomis.

Alfo laida-1513 copy.jpg

Mangų, morkų ir aviečių glotnutis

1–2 asm.

Gaminimo laikas: 7 min.

 

200 ml mėgstamų sulčių (apelsinų, mangų, persikų)

150 g mango (galite naudoti ir šaldytą)

70 g morkų 

50 g aviečių 

5 g ypač gryno alyvuogių aliejaus

5 g lukštentų kanapių sėklų 

 

  1. Į nešiojamą belaidę kokteilinę supilkite sultis.

  2. Sudėkite nuluptą ir gabalėliais supjaustytą mangą, nuskustas ir smulkintas morkas, avietes.

  3. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir suberkite kanapių sėklas.

  4. Plakite, kol masė taps vientisa ir glotni.

 

„Planas B“

Mangą galite keisti bananais, o avietes – braškėmis.

Alfo laida-1392 copy.jpg

Mačia su braškėmis

1 asm. 

Gaminimo laikas: 7 min.

 

150 g braškių 

40 g datulių (be kauliukų)

150 ml migdolų pieno 

40 g ledukų

50 g kokosų kremo 

30 g medaus

5 g mačios miltelių

Žiupsnelio šaltyje džiovintų braškių trupinių

 

  1. Į nešiojamą belaidę kokteilinę sudėkite braškes, datules ir supilkite 100 ml migdolų pieno. Išplakite.

  2. Į stiklinę sudėkite ledukus ir supilkite paruoštą braškinį sluoksnį.

  3. Kokteilinę išplaukite, kad neliktų ankstesnės masės likučių. Tada sudėkite kokosų kremą, medų, mačios miltelius ir supilkite migdolų pieną. Plakite, kol masė taps švelniai kreminė.

  4. Atsargiai supilkite mačios sluoksnį ant braškinės masės, kad išgautumėte gražų dviejų sluoksnių efektą.

  5. Papuoškite šaltyje džiovintų braškių trupiniais.

 

„Planas B“

Jei norite kitokios mačios versijos, kokosų kremą pakeiskite avižų kremu, o braškes – mangų gabaliukais ir gėrimą pagardinkite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių.

Alfo laida-1474 copy.jpg

Varškės ir jogurto blyneliai 

9 blyneliai 

Gaminimo laikas: 15 min.

 

1 kiaušinio

Žiupsnelio druskos

1 šaukštelio medaus

200 g graikiško jogurto (kambario temperatūros)

1 šaukšto ypač gryno alyvuogių aliejaus arba lydyto sviesto (+ aliejaus blyneliams kepti)

100 g trintos varškės

110 g šviesių speltų miltų

5 g kepimo miltelių

 

  1. Į nešiojamą belaidę kokteilinę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, sudėkite medų ir graikišką jogurtą. Supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite varškę. Plakite, kol masė taps vientisa.

  2. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vėl plakite, kol tešla taps glotni. Miltus berkite po truputį – taip lengviau reguliuosite tešlos tirštumą.

  3. Jei tešla pasirodys per tiršta, įpilkite 1 šaukštą pieno. Mentele pamaišykite dugną, kad visi ingredientai gerai išsimaišytų, ir dar kartą suplakite. Tešlą palikite pastovėti apie 10 min.

  4. Įkaitinkite keptuvę, nustatykite vidutinę kaitrą, paviršių patepkite aliejumi. Tešlą pilkite tiesiai iš kokteilinės ir formuokite nedidelius blynelius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite, kol blyneliai gražiai apskrus, apie 1–2 min. iš kiekvienos pusės.

  5. Blynelius galite patiekti su grietine, mėgstamomis šviežiomis uogomis bei medumi.

 

„Planas B“

Kitą kartą, kai gaminsite šiuos blynelius, į pastovėjusią tešlą galite įtarkuoti nuspausto obuolio ir pagardinti žiupsneliu cinamono.

bottom of page