Prieš maždaug 10 metų Lietuvos kavinėse ir restoranuose rasti augalinių patiekalų buvo sudėtinga užduotis. Šiuo metu situacija pasikeitusi, tačiau mes vis dar stipriai atsiliekame nuo kaimyninių šalių, kur augalinio maisto prieinamumas didžiuosiuose miestuose yra net kelis ar keliasdešimt kartų didesnis. Tikslo dar labiau paspartinti augalinių patiekalų pasiūlą ėmėsi organizacija „Gyvi gali“, pradėjusi restoranų kampaniją „Čia gali“. Plačiau apie kampaniją ir pirmąsias rekomenduojamas aplankyti vietas rasite čia.
Turbūt jau galvojate apie Velykų vaišes? Užkandžius, pyragus, tortą? Leiskite šiemet juo pasirūpinti skaniai gaminančioms moterims iš Ukrainos. Šventė ir pagalba joms, šventė ir gerų darbų jausmas – jums. Daugiau informacijos (Ir vis papildomą sąrašą) rasite čia.
Maltiniai yra ir mėgstamas, ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Ypač gardu, kai patiekiami neatsivalgomame padaže. Receptas paprastiems, bet gardiems pietums yra čia.
Mėgstate twix'o skonio batonėlį? Pasigaminkite namuose pagal Alfo receptą.
Iki skanaus!