top of page

Upėtakis su „Riesling“




4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 2 upėtakių

  • 1 šaukšto kaparėlių

  • 1 valgomojo („šalotinio“) svogūno

  • Kelių petražolių šakelių

  • 100 ml „Riesling“

  • ½ citrinos

  • 200 ml žuvies sultinio

  • 2 šaukštų grietinės

  • 80 g sviesto

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų


  1. Supjaustykite svogūną, susmulkinkite petražoles. Ištirpinkite dalį sviesto (maždaug 30 g). Kepimo popieriaus lapą dėkite į skardelę, patepkite sviestu, suberkite svogūnus, pasūdykite ir įberkite pipirų. Įdėkite žuvį, taip pat pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

  2. Antrą popieriaus lapą patepkite sviestu. Žuvį uždenkite popieriumi, pateptu sviestu, gerai užspauskite kraštus, taip padarydami paketėlį. Šaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 10 min.

  3. Pašildykite žuvies sultinį su „Riesling“, po 10 min. išimkite žuvį, atidenkite ją, užpilkite žuvies sultinio mišinį.

  4. Vėl užspauskite popierinio paketėlio kraštus ir vėl šaukite į orkaitę 20 min. Iš skardelės nupilkite sultinį į puodą. Į sultinį sudėkite grietinę, išmaišykite, sudėkite likusį sviestą, išmaišykite, jei reikia, šiek tiek pašildykite.

  5. Peiliu nuimkite žuvies odą nuo uodegos iki galvos iš abiejų pusių. Užberkite kaparėlių, supilkite padažą, pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir pašlakstykite citrinos sultimis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page