![Tofu vėrinukai, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_34dd279a2b73463c82e50b12db47e0f1~mv2.png/v1/fill/w_49,h_24,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_34dd279a2b73463c82e50b12db47e0f1~mv2.png)
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 1 val.
Reikia:
300 g tvirto tofu
3–4 „nori“ lapų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Marinatui:
2 citrinų sulčių
1 šaukšto agavų sirupo
1 šaukšto džiovintų Provanso žolelių
1 šaukšto neaktyvių mielių
1 šaukštelio česnako granulių
Žiupsnelio druskos, pipirų
1. Marinatui skirtus produktus sudėkite į maisto smulkintuvą ir malkite iki vientisos kreminės masės. Tofu nusausinkite, supjaustykite pailgomis piršto storio lazdelėmis ir apipylę marinatu palikite bent valandai.
2. Kiekvieną „nori“ lapą sukarpykite į tris vienodas dalis. Sekundei nardinkite lakštą į dubenį su šaltu vandeniu ir į jį susukite pamarinuotą tofu.
3. Susuktus tofu gabalėlius apkepkite aliejuje arba ant grotelių virš žarijų.
4. Keptas tofu lazdeles verkite ant iešmukų kartu su mėgstamomis daržovėmis.