Tofu vėrinukai


Tofu vėrinukai, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 1 val.


Reikia:

  • 300 g tvirto tofu

  • 3–4 „nori“ lapų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Marinatui:

  • 2 citrinų sulčių

  • 1 šaukšto agavų sirupo

  • 1 šaukšto džiovintų Provanso žolelių

  • 1 šaukšto neaktyvių mielių

  • 1 šaukštelio česnako granulių

  • Žiupsnelio druskos, pipirų

1. Marinatui skirtus produktus sudėkite į maisto smulkintuvą ir malkite iki vientisos kreminės masės. Tofu nusausinkite, supjaustykite pailgomis piršto storio lazdelėmis ir apipylę marinatu palikite bent valandai.

2. Kiekvieną „nori“ lapą sukarpykite į tris vienodas dalis. Sekundei nardinkite lakštą į dubenį su šaltu vandeniu ir į jį susukite pamarinuotą tofu.

3. Susuktus tofu gabalėlius apkepkite aliejuje arba ant grotelių virš žarijų.

4. Keptas tofu lazdeles verkite ant iešmukų kartu su mėgstamomis daržovėmis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg