top of page

Salotos su kalmarais



2 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 100 g špinatų

  • 250 g marinuotų keptų paprikų

  • 1 mango

  • aliejaus kepti

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 3–4 kalmarų filė

  • 60 g miltų

  • 1 žaliosios citrinos

  • šlakelio žuvies padažo („fish sauce”)

1. Kalmarų filė supjaustykite žiedais arba nedidelėmis juostelėmis. 2. Apvoliokite juos miltų mišinyje su žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. 3. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes, kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. 4. Mangą nulupkite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis, paprikas – taip pat. 5. Špinatus sumaišykite su pjaustytais ingredientais ir keptais kalmarais. 6. Paruoskite padažą – cukrų sumaišykite su šviežiai spaustomis citrinos sultimis, žuvies padažu ir aliejumi. Apšlakstykite paruoštas salotas.

Naujausi įrašai

bottom of page