2 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 šaukštelio rudojo cukraus
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
100 g špinatų
250 g marinuotų keptų paprikų
1 mango
aliejaus kepti
druskos, juodųjų pipirų
3–4 kalmarų filė
60 g miltų
1 žaliosios citrinos
šlakelio žuvies padažo („fish sauce”)
1. Kalmarų filė supjaustykite žiedais arba nedidelėmis juostelėmis. 2. Apvoliokite juos miltų mišinyje su žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. 3. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes, kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. 4. Mangą nulupkite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis, paprikas – taip pat. 5. Špinatus sumaišykite su pjaustytais ingredientais ir keptais kalmarais. 6. Paruoskite padažą – cukrų sumaišykite su šviežiai spaustomis citrinos sultimis, žuvies padažu ir aliejumi. Apšlakstykite paruoštas salotas.