top of page

Idėja vakarėliui: aromatingasis paprikų pesto (receptas)

Gana aromatingai kvepiančias traškias raudonąsias paprikas naudoti tik salotoms ar užkandžiams – metas smagiai itališkos virtuvės modifikacijai. Orkaitėje skrudintos paprikos, pagardintos česnako ir mėtų aromatais, apipiltos žemės riešutais ir sūriu. O jau ingredientų naudingumas…Vienas žodis – pesto!

Šis į „batuku“ vadinamą Italiją nukeliantis padažas mūsų arsenale – ne pirmas. Prieš tai  šefas Paulius Janušas siūlė stalą papuošti lietuviškomis sodybomis kvepiančiais džiovintų pomidorų bei žaliaisiais bazilikų ir krapų pestais.

Skanaukite!

Valerijos Stonytės nuotr.


Skrudintų paprikų pestas

  • 2 raudonųjų paprikų

  • 2 skiltelių česnako

  • 100 g skrudintų žemės riešutų

  • 100 g kietojo sūrio

  • 20 g mėtų

  • 100 g alyvuogių aliejaus

  1. Paprikas skrudinkite orkaitėje, kol paruduos odelė. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas.

  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

Naujausi įrašai

bottom of page