top of page

Grybų ir morkų užtepėlė (Receptas)

Užtepėlės valdo ne tik draugų vakarėlių vaišes, bet ir vasaros piknikus, grilio vakarus, iškylų vaišes ir t. t. Alfas pasidalino receptu, pagal kurį greitai ir lengvai pagaminsite trumų poskonį turinčią morkų užtepėlę.


morkų ir grybų užtepėlė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


Grybų ir morkų užtepėlei pagaminti reikia:

  • 1 vidutinės morkos

  • 1 vidutinio svogūno

  • 4–5 „Eringi“ grybų

  • 1 šaukšto BASSO purškiamo alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 2 skiltelių česnako

  • 100 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • 1 šaukšto ESTRELLA žemės riešutų kremo

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto RAMBYNO lydyto tepamo sūrelio su baravykais

  • 1 šaukštelio trumų sviesto

  • GAIDELIS krekerių „Klasika“ (patiekti)

  • Granatų sėklų (patiekti)

  • GARDĖSIO forminės duonos su kefyru (patiekti)

  • OBELIŲ majonezo „Tradicinis“ (patiekti)

  • Keleto mėtos lapelių (patiekti)

1. Morką nulupkite ir supjaustykite į keletą dalių, svogūną perpjaukite į 4 dalis, grybus taip pat

supjaustykite į kelias dalis.

2. Į ZYLE daugiafunkcinį kombainą dėkite svogūną, morką ir viską supjaustykite. Įpurkškite

BASSO alyvuogių aliejaus ir įjunkite kepimo bei maišymo funkcijas.

3. Šiek tiek pakepinus berkite KOTANYI maltos kalendros ir kepinkite toliau.

4. Suberkite grybus, česnaką, pilkite TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens, viską

susmulkinkite.

5. Dėkite ESTRELLA žemės riešutų kremo, berkite druskos, pipirų, su mentele masę nuimkite nuo sienelių ir vėl pakaitinkite.

6. Dėkite RAMBYNO lydyto tepamo sūrelio su baravykais ir kaitinkite toliau.

7. Įdėkite trumų sviesto ir viską išmaišykite šaukštu.

8. Galite patiekti dar šiltą užtepę ant GAIDELIS krekerių „Klasika“ ir užbėrus granatų sėklų arba

pakepinkite GARDĖSIO forminę duoną su kefyru ZYLE grilyje ir ant jos tepkite OBELIŲ majonezo „Tradicinis“ bei atvėsusios užtepėlės, berkite smulkintų mėtų ir granatų sėklų, uždenkite kita duonos riekele.


PATARIMAI

1. Užtepėlę galite valgyti tiek šaltą, tiek šiltą.

2. Čia puikiai tiktų ir trumų pudra ar užtepėlė.

3. Užtepėlę galite paskaninti ir rūkyta vištiena ar kepta žuvimi.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page