Šie šaltibarščiai – su burokėliais, bet kitokiais. Jų nereikia virti, nereikia lupti, nereikia saugoti rankų nuo raudonų burokėliškų dėmių. Labaui greita ir labai patogu gaminti ne tik namuose, bet ir išvykoje. Šaltibarščių su burokėlių milteliais receptas laukia, kada bus išbandytas.
1 asm.
Gaminimas 7 min.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
250 ml šaltibarščių kefyro
1 šaukštelio burokėlių miltelių
1 agurko
2–3 putpelių kiaušinių
2–3 ridikėlių
1 šaukšto citrinų sulčių
Krapų, mėtų, svogūnų laiškų
Žiupsnelio druskos
Šaltibarščių kefyrą sumaišykite su citrinų sultimis ir druska, įberkite burokėlių miltelių, išmaišykite ir palikite pastovėti 5 min.
Putpelių kiaušinius virkite 2 min. perpjaukite pusiau.
Supjaustykite agurką, ridikėlius, žalumynus. Svogūnų laiškus patiekite atskirai. Daržoves užpilkite kefyru, sudėkite kiaušinius ir patiekite. Tradiciškai – su virtomis bulvėmis.
Skanaus.