Aštrios bulvinės spurgytės (Receptas)

Aštrios bulvinės spurgytės – patiekalas, kurį lengvai ir greitai pagaminsite pagal šį receptą. Patiks visiems, tiks ir užkandžiams vakarėliams, ir šeimos vakarienėms, ir įsimesti į pietų dėžutę. Rimtos konkurentės visų taip mėgstamoms sūrio spurgoms!


Aštrios bulvinės spurgytės, vmg receptas
VMG nuotr.

4 porcijoms


Aštrioms bulvinėms spurgytėms pagaminti reikia:

  • 4 virtų bulvių

  • 1 kiaušinio

  • 50 ml grietinėlės (35 proc.)

  • 1 aitriosios paprikos be sėklų

  • 5 šaukštų miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šakelės rozmarino lapelių

  • saujos česnakų laiškų

  • žiupsnelio

  • Kajeno paprikų druskos

1. Sumalkite bulves, sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle, įberkite druskos, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, labai smulkiai supjaustytus česnakų laiškus, rozmariną, papriką ir Kajeno paprikas. Užminkykite tešlą.

2. Iš tešlos formuokite nedideles spurgytes. Jas bus lengviau suformuoti, jei gautą tešlą pašaldysite.

3. Puode įkaitinkite aliejų iki 160 °C. Dėkite spurgytes ir vartydami kepkite, kol gražiai apskrus.


Skanaus!

Susiję įrašai