Aštrios bulvinės spurgytės – patiekalas, kurį lengvai ir greitai pagaminsite pagal šį receptą. Patiks visiems, tiks ir užkandžiams vakarėliams, ir šeimos vakarienėms, ir įsimesti į pietų dėžutę. Rimtos konkurentės visų taip mėgstamoms sūrio spurgoms!

4 porcijoms
Aštrioms bulvinėms spurgytėms pagaminti reikia:
4 virtų bulvių
1 kiaušinio
50 ml grietinėlės (35 proc.)
1 aitriosios paprikos be sėklų
5 šaukštų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šakelės rozmarino lapelių
saujos česnakų laiškų
žiupsnelio
Kajeno paprikų druskos
1. Sumalkite bulves, sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle, įberkite druskos, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, labai smulkiai supjaustytus česnakų laiškus, rozmariną, papriką ir Kajeno paprikas. Užminkykite tešlą.
2. Iš tešlos formuokite nedideles spurgytes. Jas bus lengviau suformuoti, jei gautą tešlą pašaldysite.
3. Puode įkaitinkite aliejų iki 160 °C. Dėkite spurgytes ir vartydami kepkite, kol gražiai apskrus.
Skanaus!