Arbūzų ir pomidorų gaspačas (Receptas)

Gaivinantis arbūzų ir pomidorų gaspačas yra puikus pasirinkimas, kai karšta. Kita vertus, skonis toks geras, kad ir atvėsus orams gera juo mėgautis.


pomidorų ir arbūzų gaspačas_šalta sriuba_gaspačo receptas
VMG nuotr.

Arbūzų ir pomidorų gaspačui pagaminti reikia:

  • 200 g arbūzo

  • 3 pomidorų

  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 paprikos

  • ½ ilgavaisio agurko

  • 2 skiltelių česnako

  • ½ riekės šviesios duonos

  • Žiupsnelio druskos

  • Keleto baziliko lapelių (papuošti)

1. Visus ingredientus sudėkite į BLENDTEC trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Sutrintą sriubą atvėsinkite šaldytuve apie 2–3 val.

3. Patiekiant apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite bazilikų lapeliais.


Video receptas:


Skanaus!