2 padažai kepsniams: raudonasis ir žaliasis „chimichurri"
- 2020-02-18
- 1 min. skaitymo

Raudonasis chimichurri
Reikės:
1 didelio ryšelio petražolių
1 didelio ryšelio kalendrų
2–3 šakelių mėtų
5–6 svogūnų laiškų
2 skiltelių česnako
1 nedidelės vidutiniškai aitrios raudonosios paprikos
1 saldžios raudonosios paprikos
50 ml alyvuogių aliejaus
1 nedidelės citrinos sulčių
1 šaukštelio šviesiojo sirupo arba miltelinio cukraus
Druskos (pagal skonį)
1. Nuskabykite žolelių lapelius.
2. Sudėkite žoleles, česnaką bei paprikas į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
3. Supilkite aliejų, citrinos sultis ir sudėkite sirupą, išmaišykite ir pasūdykite.
4. Gautą padažą patiekite su kepsniais.
Žaliasis chimichurri
1 didelio ryšelio petražolių
1 didelio ryšelio kalendrų
2–3 šakelių mėtų
2–3 šakelių raudonėlio
1 šalotinio svogūno
4 skiltelių česnako (arba pagal skonį)
2 nedidelių vidutiniškai aitrių paprikų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 nedidelės žaliosios citrinos sulčių
Druskos (pagal skonį)
1. Nuskabykite žolelių lapelius.
2. Sudėkite žoleles, česnaką bei paprikas į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
3. Supilkite aliejų, žaliosios citrinos sultis, išmaišykite ir pasūdykite.