AŠ Ikona vmgonline

Vištienos sultinys


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 200 °C

Virimas 1 val.


Reikia:

  • 1 kepto viščiuko kaulų

  • 1 svogūno

  • 2 morkų

  • 1 petražolių šaknies

  • 2 skiltelių česnako

  • ½ šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių

  • ½ šaukštelio kvapniųjų pipirų žirnelių

  • Druskos

  • Ryšelio mėgstamų prieskoninių žolių

  1. Kepto viščiuko kaulus ir nuluptas bet nesmulkintas daržoves, išskyrus žoleles, sudėkite į skardelę ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 min, kol stipriai apskrus.

  2. Sudėkite viską į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (2 l), užvirinkite, sudėkite pipirus. Sumažinkite kaitrą tiek, kad sultinys vos vos burbuliuotų, ir virkite dar apie valandą. Pabaigoje sudėkite prieskonines žoleles ir druską – ragaukite, nes kaulai sūdyti, tad šiuo atveju vadovaukitės savo skoniu. Pavirkite 4–5 min.

  3. Viską perkoškite.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg