Skaitomiausiųjų TOP5: kopūstai, skrebučiai ir picos

Sakoma: mažiau kalbų, daugiau darbų. Nuostabiai saulėtas rudens sekmadienis sukurtas ilgiems pasivaikščiojimams, iš kurių namo grišite alkani, kad pasigamintumėte šį tą nepaprastai skanaus ir taptumėte sotūs bei laimingi.

Ką skaitėte ir gaminote šią savaitę?

Pirmadienį laidoje #Alfasvienasnamuose Alfas gamino viską iš kopūstų! Orkaitėje keptą kopūsto galvą su įvairiais pagardais, be druskos sūdytus kopūstus moliūge, tikro itališko picos pado picą su kopūstais. Kopūstų yra, todėl imkite juos ir bandykite.

Po sočių pietų visada į temą geras (skanus ir greitai pagaminamas) desertas. Turime tokį. Labai sezoninis, slyvų ir šokolado pilnas drėgnas ir neatsivalgomas pyragas. Receptas čia.

Žiedinis kopūstas, grietinėlė ir kietasis sūris. Ši trijulė – puikus pavyzdys, kaip sotų ir gardų patiekalą pasigaminti vos iš kelių ingredientų. Švelnaus, tačiau pikantiško skonio, kurį ypač išryškina muskato riešutas. Ir jaukiai šildantis. Receptas čia.

Senas geras pusryčių receptas, bet nepelnytai primirštas. Karališki pusryčiai gali būti pagaminti iš batono riekelės ir vos per kelias minutes. Tai prancūziškas skrebutis.


 
Sekmadienis galėtų būti naminės picos diena. Retai gaminate ją namuose, nes nerandate tobulo picos pado recepto: greitai pagaminamo, minkšto, bet kartu ir traškaus? Jau radote. Jis yra čia.

Iki skanaus!