Patiekalai su tahini pasta: padažai, humusas ir net sausainiai (Receptai)

„Tahini“ – arabiškos kilmės žodis, kuris reiškia „malti“ arba „grūsti“. Pati sezamų pasta kilo iš Vidurio Rytų, o senovės Persijoje, buvo vadinama „ardeh“ (liet. šventasis maistas).

 „Tahini“ pasta labai plačiai naudojama Vidurio ir Rytų Azijos šalių virtuvėse, o kartais ir kinų, japonų ar korėjiečių patiekaluose. Irake „tahini“ maišo su saldžiu datulių sirupu ir valgo su duona kaip desertą. Turkijoje ją maišo su vynuogių, figų ir šilkmedžio uogų sirupu ir valgo pusryčiams kaip pagrindinį patiekalą. Ji puikiai tinka tiek sūriuose, tiek saldžiuose deriniuose, suteikdama jiems šiek tiek riebumo, riešutinio aromato ir malonaus kartumo.

Išbandykite tahini savo namų virtuvėje.

VMG nuotr.

2. Šiltos kopūstų ir morkų salotos

VMG nuotr.

VMG nuotr.

4. Humusas su mangu ir kariu

VMG nuotr.

5. Varškės apkepas su sezamais

VMG nuotr.

6. Grikių ir šafrano vafliai

VMG nuotr.

7. Laimės sausainiai

VMG nuotr.

Gardžių atradimų.