Video receptą žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
6–8 asm.
Gaminimo laikas: 4 val.
1 pakelio GAIDELIO sausainių „Šokoladas“
80 g sviesto
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
150 ml grietinėlės
40–60 g PERGALĖ juodojo šokolado
2–3 šaukštų maskarponės sūrio
200 g DOBILAS ekologiškos varškės 9 % rieb.
½ citrinos
5 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo
200 g šaldytų vyšnių
2 lazdelių KOTANYI cinamono lazdelių
4–5 KOTANYI gvazdikėlių
30 ml romo
1 šaukšto želatinos
50 ml vandens
1. GAIDELIO sausainius „Šokoladas“ sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki trupinių
masės, sumaišykite su lydytu sviestu.
2. Masę išklokite, formuodami pagrindą, į kepimo skardelę ir kepkite orkaitėje 180 °C
temp. apie 15–17 min.
3. Prikaistuvyje su NESPRESSO espreso kava ir 50 ml grietinėlės išlydykite
PERGALĖS juodąjį šokoladą.
4. Maskarponės sūrį sumaišykite su DOBILO ekologiška varške, likusia grietinėle,
citrinos žievele, ir 2 šaukštais DANSUKKER auksaspalviu sirupu ir viską sutrinkite
elektriniu trintuvu, įmaišykite lydytą šokoladą.
5. Ant iškepusios ir atvėsusios tartaletės supilkite varškės kremą ir dėkite į šaldytuvą 3
val., kol įdaras sustings.
6. Vyšnias troškinkite apie 10 min. su smulkintais KOTANYI gvazdikėliais,
cinamono lazdelėmis, romu ir cukraus sirupu.
7. Troškintas vyšnias sumaišykite su vandenyje brinkinta ir pašildyta želatina, išimkite
cinamono lazdeles ir supilkite ant sustingusio pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą
atvėsti apie 30 min ar 1 val.
Skanaus.