Kas tas persimonas? 5 receptai, kurie nustebins

Iš Rytų Azijos kildinamo vaisiaus tėvyne laikoma Kinija. Skirtingomis kalbomis pabrėžiamos skirtingos rudenį ir žiemą mūsų prekybos centrus pasiekiančių persimonų savybės: tai – ir „sausas vaisius“, ir „dievų vaisius“.

Persimonai yra nekaloringi (vos 70 kalorijų!), bet turi daug antioksidantų, kalio, kalcio, ląstelienos, vitamino A, B6, C, K. Išskirtinė persimono savybė – jis yra natūralus energijos užtaisas. Dėl sudėtyje esančio ir greitai energijos suteikiančio cukraus, persimonai ypač rekomenduojami vaikams ir aktyvia fizine veikla užsiimantiems žmonėms.

Rinkitės ryškiai oranžinės spalvos vaisius, tvirtus, bet ne pernelyg kietus. Sunokęs persimonas turi turtingą, kreminę, beveik drebučių pavidalo tekstūrą ir yra labai saldus.

O ką gaminti iš persimono?

Galima džiovinti (traškučiai), galima pakepti ir maišyti su silke (silkė su keptais persimonais), galima dėti į salotas, pyragus ir pan. Keli receptai:

1. Pyragas su persimonais

VMG nuotr.

2. Chia pudingas su persimonais

VMG nuotr.

3. Užkepti persimonai su vaniliniais ledais

VMG nuotr.

4. Oranžinės salotos

VMG nuotr.

VMG nuotr.