Kas šiandien pusryčiams? Pusrytainiai! 

Kiek žmonių, tiek įpročių. Vienų pusryčiai labai ankstyvi, kitų – vėlyvi. Vienų – su kava, kitų – su šviežiai spaustomis sultimis arba saldžia kakava. Vieni mėgsta šiltą ir įvairų maistą, kiti kasdien valgo sumuštinį su juoda duona, sviestu ir sūriu. 

Mitybos specialistai rekomenduoja pusryčiauti, nes geram startui reikia gerų degalų. Pusryčių maistas turėtų būti vertingas (turėti vitaminų, mineralų, skaidulų) ir maistingas, kad suteiktų energijos, geriausia, žinoma, ilgiau „veikiančios“, t. y. tokios, kurią sugeneruoja lėtai skylantys (pavyzdžiui, viso grūdo duona), o ne greitieji angliavandeniai (pavyzdžiui, bandelė su cukrumi ir cinamonu). 

Įvairių grūdų košės, be abejo, yra gerų pusryčių karalienės, tačiau jeigu jų nemėgstate arba jau „atsivalgėte”, yra gera ir, beje, pusryčiautojų jau pamėgta, alternatyva – tai GAIDELIS 7 GRŪDAI pusrytainiai.


GAIDELIS 7 GRŪDAI pusrytainiai sudėtyje yra net 7 skirtingų rūšių grūdų – avižų, speltų, kviečių, rugių, grikių, miežių ir ryžių. Tai šaltinis ne tik lėtai skylančių angliavandenių, kurie garantuoja, kad ilgai jausitės sotūs ir energingi, skaidulų (organizmo šluota!), bet ir organizmui labai reikalingų booster‘ių: B grupės vitaminų, vitamino E, pantoteno ir folio rūgšties, magnio ir geležies. Ir jokio palmių aliejaus. 

Kai nesinori košės arba norisi vertingo užkandžio, rinkitės mėgstamo skonio pusrytainius: klasikiniai VANILINIAI, nostalgiški MORKA+CINAMONAS, egzotiniai KOKOSAS + ŠOKOLADAS.

Tinka ir lėtiems, ir greitiems pusryčiams, ir prie kavos, ir su sultimis, kakava ar arbata. 


Dalinamės pusryčiams tinkančiais RECEPTAIS su PUSRYTAINIAIS:

Vietoj sumuštinio – suvožtinis su sūriu ir obuoliais

VMG nuotr.

Saldžiarūgštis uogų glotnutis

VMG nuotr.

Pusryčių desertas su avietėmis 

VMG nuotr.

Greitas sluoksniuotis su morkomis ir jogurtu

VMG nuotr.

Gardžių pusryčių.