2 porcijoms salotų su mangais pagaminti reikia:
2 saujų mėgstamų salotų lapų
2 pomidorų
1 avokado
1 mocarelos sūrio rutuliuko (ar kito minkšto sūrio)
1/2 prinokusio mango
migdolų skiedrelių pabarstymui (ar kitų riešutų/sėklų)
šlakelio tyro alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto
1/2 citrinos sulčių
druskos ir pipirų
Lėkštę išklojame salotų lapais. Pomidorus supjaustome storesniais griežinėliais (iš vieno pomidoro pavyksta išpjauti apie 5), išdėliojame ant salotų.
Stambiais gabalėliais supjaustome avokadą ir mangą, išdėliojame vienodomis dalimis abejose lėkštėse.
Ant viršaus dedame plėšytą mocarelą.
Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, šiek tiek balzaminio acto, pagardiname druska ir pipirais.
Salotas užbaigiame sausoje keptuvėje paskrudintais riešutais.
Nebūtina, tačiau skanu pabarstyti daigais, kurie ir puošia, ir gali suteikti pikantišką prieskonį.
Skanaus!
Nebijokite eksperimentuoti, įtraukite į patiekalus neįprastų ingredientų – taip ne tik paįvairinsite savo mitybą, bet ir sunaudosite likučius, išmesite vis mažiau maisto!
Apie Emiliją ir jos tinklaraštį LIKUČIAI skaitykite čia.