Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas – bazilikų pesto padažas
Jeigu neturite riešutų ar nenorite jų brinkyti, juos galima pakeisti tofu. Taip pat anakardžiai gali būti pakeisti kedro, graikiniais riešutais ar saulėgrąžomis.
55 g anakardžių
70 g šviežių bazilikų lapelių
1 šaukšto maistinių mielių
1 didelės česnako skiltelės
2 šaukštelių šviežios citrinos sulčių
¼ šaukštelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų vandens
Anakardžius užmerkti karštame vandenyje ir palaikyti apie 30 min., kad išbrinktų.
Nuplauti bazilikus ir nulupti česnaką (česnaką galima ir šiek tiek susmulkinti).
Kai anakardžiai išbrinks, į trintuvo indą (ar maisto procesorių) sudėti visus ingredientus ir sumalti iki vientisos masės. Recepte naudotas rankinis trintuvas.
Jeigu masė gautųsi per tiršta – galima įpilti dar šiek tiek vandens.
Naudoti galima kaip padažą su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlę ar kt.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.