5 savaitės skaitomiausieji: nuo grilintų pievagrybių iki braškių ir varškės spurgų torto

Kad ir kokia buvo Jūsų ir pasaulio savaitė, sekmadieniai yra sukurti pertraukai, poilsiui ir dalykams, apie kuriuos svajojote, bet kurių nespėjote. Ilgiau pamiegoti, baigti skaityti knygą, pamatyti jūrą, pagulėti saulėje ir pasigaminti šį tą tobulai skanaus.

Ką labiausiai skaitėte ir apie ką svajojote visą savaitę?

Vienas labiausiai gundančių šios savaitės pasiūlymų – grilio dūmo ragavę yakitori padažu išmasažuoti pievagrybiai, kurie ypač patiks ne tik yakitori iešmelių mėgėjams, vegetarams, bet ir visiems, ieškantiems naujų skonių. Receptas laukia čia.

Jeigu norite numesti svorio, gardinkite maistą umami prieskoniais. Tai patvirtino tyrimai. Iki šiol gana kontraversiškai vertintas umami skonio suteikiantis maisto papildas mononatrio glutamatas (E621) gali padėti ne nutukti, o atvirkščiai – valgyti mažiau! Kaip tai veikia, skaitykite čia.

Norėtumėte labai labai vasariško torto savo šventei? Šis – tai tik varškė, sausainių trupiniai ir braškės. Toks paprastas ir lengvas receptas, kad pagamins net vaikai, o rezultatas toks gundantis, kad tiks net vestuvių vaišėms. Receptas čia.

Neatsivalgoma, labai greitai pagaminama pica su keliais ingredientais, kurių turbūt dar niekada nebuvo Jūsų keptoje picoje. Tai persikai ir bananai! Nustebote? Pabandykite: nustebsite, kaip skanu! Receptas yra čia.

Karštą vasaros dieną norisi atsigaivinti? Gal... pasiūlyti puodelį kavos? Ledinės kaip Arkties ledynai ir pilnos skonio lyg koks egzotinis vaisius? Čia rasite šios vasaros kavos atostogoms topus.

Iki skanaus!