Kaip savo karūnavimą šventė Mindaugas, galima tik spėti: rašytiniuose šaltiniuose detalių apie pirmojo ir vienintelio Lietuvos karaliaus buitį nėra randama. Archeologinių šaltinių taip pat nėra daug.
„Kadangi Lietuva kūrėsi ties bizantinės (graikiškosios) ir Romos (lotyniškosios) katalikybės riba, iš šios knygos ant Mindaugo stalo galėtų tikti, pavyzdžiui, „Višta graikiškai“: „…reikia iškepti vištą; tuo pat metu virti kiaulieną, kol bus minkšta… viską supjaustyti kartu; įpilti ketvirtį svaro rožių [vandens] ir įdėti imbiero ir pipirų, ir vyno ar [vyno] acto, ir cukraus arba medaus… virti [troškinti] viską kartu; nepersūdyti… ir patiekti…“
Jeigu ir jūs šiandien norite pasijausti karališkai, siūlome pasigaminti vieną iš šių trijų mėsiškų patiekalų. Manome, kad jie būtų užvaldę ir karaliaus Mindaugo skonio receptorius!
Rekomenduojame:
1. Jautienos tartaras su keptomis bulvytėmis
2. Vištienos šašlykais su marinuotais obuoliais, pomidorais ir svogūnais
3. Triušienos kumpeliai su žaliųjų žirnelių šutiniu ir marinuotomis kriaušėmis
Skanaus!