Ypatingai progai: vyne mirkytos keptos kriaušės

Ypatingai progai reikia ypatingo patiekalo. Greitai ir lengvai pagaminamas, nekaloringas, bet svaiginantis desertas su vyne mirkytomis keptomis kriaušėmis.

4 asm.

Vyne mirkytoms keptoms kriaušėms reikia:

  • 4–6 didelių kriaušių

  • 700 ml saldaus vyno

  • 50 g šalto sviesto

  • 80 g miltų kelių šaukštų „Dansukker“ ekologiško cukraus

  • žiupsnelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 150 g šviežių uogų

1. Kriaušes supjaustykite ir mirkykite vyne apie 12 val.

2. Po to nusausinkite ir sudėkite į kepimo formą.

3. Paruoškite trupinius: šaltą sviestą sutrinkite su miltais, cukrumi ir vanile.

4. Paruoštais trupiniais apibarstykite kriaušes ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

5. Patiekite apibarstę uogomis.

Skanaus!