Atnaujinta: 2022 m. rugsėjo 29 d.
Video receptą rasite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas: 40–50 min.
2 svogūnų
2–3 skiltelių česnako
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio KOTANYI malto kumino
1 šaukštelio KOTANYI Toskanos prieskonių mišinio
500 g konservuotų smulkintų pomidorų
2 puodelių NESPRESSO espreso kavos
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
2–3 baklažanų
1 vnt. DOBILAS ekologiško varškės sūrio
1 stiklainio SPILVA marinuotų keptų paprikų
4–5 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
3–4 riekelių URTĖS Anglijos įkvėptos kvietinės duonos
1 saujelės petražolių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite bei apkepkite ZYLE keptuvėje su alyvuogių
aliejumi. Dėkite KOTANYI prieskonius ir supilkite konservuotus pomidorus. Į
padažą pilkite NESPRESSO espreso kavos. Dėkite DANSUKKER nerafinuotą
cukranendrių cukrų. Troškinkite 5–7 min.
2. Baklažanus pjaustykite piršto storio riekelėmis ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš
abiejų pusių su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Kepimo skardoje sluoksniuokite:
padažas, kepti baklažanai, padažas, trupintas DOBILAS ekologiškas varškės sūris,
SPILVA marinuotos keptos paprikos, padažas, baklažanai ir t.t.
3. Apkepą apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40–50 min., kol baklažanai pilnai iškeps.
4. URTĖS Anglijos įkvėptą kvietinę duoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su
smulkinta česnako skiltele ir kepkite orkaitėje, kol apskrus apie 5–7 min.
5. Ant iškepusio apkepo dėkite kepintus duonos kubelius ir papuoškite prieskoninėmis
žolelėmis.
Skanaus.