Visus pavergsiantys bulviniai blynai (receptas)

Atnaujinta: 2021 m. liepos 20 d.

Vasara, ruduo, žiema, pavasaris – bulviniams blynams nėra nesezono.

Blynai pagal šį Alfo receptą, pagardinti korėjietiškomis morkomis, todėl dar labiau neatsivalgomi.

VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

2 asm. (6–8 blynai)

Bulviniams blynams reikia:

  • 3 didelių bulvių

  • 1 šaukšto aguonų

  • 1 šaukšto juodųjų sezamų sėklų

  • ½ vidutinio svogūno

  • 100 g nuspaustų korėjietiškų morkų

  • 1 šaukšto SUSLAVIČIAUS grūdėtųjų garstyčių

  • 1 kiaušinio

  • 1 citrinos

  • 4 šaukštų manų kruopų

  • Aliejaus (kepimui)

  • Bazilikų ir mėtų lapelių (papuošimui)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Nuskustas bulves sutarkuokite burokine tarka. Kelis kartus praplaukite jas po bėgančiu vandeniu, kad nuplautumėte krakmolą.

  2. Nusausinkite bulves popieriniu rankšluosčiu ZEWA, kad jos nebebūtų drėgnos.

  3. Į bulves berkite aguonas, sezamų sėklas, įtarkuokite svogūno, dėkite korėjietiškas morkas, SUSLAVIČIAUS grūdėtąsias garstyčias, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską išmaišykite.

  4. Įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite manų kruopas, išmaišykite.

  5. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, dydį pasirinkite patys, bet mažesni jie bus traškesni ir skanesni.

  6. Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių.

  7. Dėkite į lėkštę, galite gardinti grietine su varške, tiesiog grietine ar kitu mėgstamu pagardu, papuoškite mėtų ir bazilikų lapeliais.

ALFO PATARIMAI:

· Šiuos blynus galite paskaninti rūkytos lašišos ar karštos šoninės gabaliukais.

· Jei neturite korėjietiškų morkų, naudokite paprastas sutarkuotas morkas, paskaninkite jas česnaku, imbieru, kalendra, druska ir cukrumi.

Skanaus!