Atnaujinta: bal 2
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimas 15 min.
400 g kokosų pieno
šlakelio cukraus sirupo
citrinžolės
šviežių kalendrų
1 žaliosios citrinos
1 aitriosios Chalapos paprikos
nedidelio gabalėlio imbiero šaknies
kelių skiltelių česnako
200 g lukštentų krevečių
1 virtos kukurūzo burbuolės
300 g vištienos filė
1 morkos
1 cukinijos
sultinio
žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
šlakelio žuvies padažo („fish sauce”)
šlakelio aliejaus
1. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite nedideliais gabalėliais pjaustytą vištieną su kapotais česnakais ir maltais prieskoniais.
2. Sudėkite krevetes ir apkepkite kelias minutes.
3. Suberkite pjaustytas daržoves ir smulkintą citrinžolę.
4. Tuo metu puode užvirkite sultinį ir supilkite kokosų pieną.
5. Į puodą perdėkite keptą vištieną su daržovėmis ir krevetėmis.
6. Pagardinkite žuvies padažu, cukraus sirupu ir virkite dar apie 5 minutes. Patiekite apšlakstę žaliųjų citrinų sultimis ir su šviežiomis kalendromis.
Skanaus.