Vištienos blauzdelės su moliūgais (Receptas)

Dar turite moliūgo, bet trinta sriuba jau pabodo? Pagaminkite gardų, jaukų ir sotų vištienos blauzdelių ir moliūgo troškinį. Tai lyg du patiekalai viename: ir sultinga vištiena, ir jaukus naminis troškinys. Viską padaryti dar greičiau ir lengviau padės ZYLE virtuvės pagalbininkai.

VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Troškinti antienos ketvirčiai


Vištienos blauzdelių troškiniui su moliūgais pagaminti reikia:

  • 150 g moliūgo

  • 1 svogūno

  • 2 „Portobello“ grybų

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 4 vištienos blauzdelių

  • 300 ml vištienos sultinio

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • 1 saujelės bazilikų lapelių

  • 1 saujos spanguolių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais, svogūną – griežinėliais.

2. „Portobello“ grybus supjaustykite į keturias dalis.

3. ZYLE indukciniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame apkepkite vištienos blauzdeles iš abiejų pusių po 2 min.

4. Sudėkite smulkintas daržoves, viską pagardinkite druska, pipirais naudojant ZYLE druskinę ir pipirinę.

5. Supilkite vištienos sultinį ir sudėkite vyšninius pomidorus.

6. Troškinkite ant vidutinės kaitros apie 30 min.

7. Sudėkite į lėkštę ir pagardinkite šviežiais bazilikų lapeliais bei spanguolėmis.

Video receptas:

Skanaus.