Vieni geidžiamiausių: švediški kukuliai

Atnaujinta: 2020 m. liepos 31 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 10 min

kepimo laikas – 15 min

Reikia:

  • 16 kukulių

  • 3–4 riekelės rūkytos šoninės

  • 100 g neriebios grietinės

  • ryšelis krapų

  • ½ citrinos sulčių

  • žiupsnelis tarkuotos citrinų žievelės

  • 1 šaukštas spanguolių

  • druskos

  1. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, nustatę mažą kaitrą. Į tą pačią keptuvę sudėkite kukulius, įpilkite apie 100 ml vandens, uždenkite ir juos pašildykite.

  2. Suberkite spanguoles ir lengvai patraiškykite šakute. Supjaustykite krapus.

  3. Į keptuvę sukrėskite grietinę ir išmaišykite, kaitinkite, kol grietinė lengvai sutirštės. Suberkite krapus, citrinų žievelę, įpilkite citrinos sulčių pagal skonį, jei reikia, įberkite druskos. Išmaišykite.

  4. Patiekite su bulvių koše.

Skanaus!