Atrask augalinį: veganiški makaronai sviestinio moliūgo padažu – tarsi su sūriu (Receptas)

Atnaujinta: 2022 m. lapkričio 24 d.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Jeigu ieškote sveiko makaronų su sūriu recepto, turėtumėte išbandyti šį receptą. Jei nenorite naudoti aliejaus, vietoj aliejaus galite naudoti šiek tiek vandens.

Simple Vegan Blog nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI

Veganiški singapūro makaronai


2 asm.

Veganiškiems makaronams su sūriu pagaminti reikia:

  • 2 puodeliai nulupto ir kubeliais pjaustyto moliūgo

  • ¼ puodelio sojos pieno arba bet kokio nesaldinto augalinio pieno

  • 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

  • 1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių

  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

  • 1-1½ arbatinio šaukštelio jūros druskos

  • 4 šaukštai maistinių mielių

  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių

  • 200 g jūsų pasirinktų makaronų

  • Šviežios petražolės papuošimui, neprivaloma

  1. Sviestinį moliūgą troškinkite maždaug 10 minučių arba tol, kol jis suminkštės. Į puodą dėkite garintuvo krepšelį, įpilkite šiek tiek vandens, o kai užvirs, suberkite moliūgą ir verkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Taip pat galite virti arba kepti.

  2. Garuose virtus moliūgus sudėkite į trintuvą su likusiais ingredientais (išskyrus makaronus) ir sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Mes nededame druskos, bet tai priklauso nuo jūsų! Virkite makaronus, kol garinsite moliūgą- taip sutaupysite šiek tiek laiko.

  4. Puode sumaišykite makaronus ir padažą.

  5. Rekomenduojame ant viršaus užberti šviežių petražolių, bet tai neprivaloma.Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų arba net užšaldykite. Galite pašildyti

  6. Šį nuostabų patiekalą, bet įpilkite šiek tiek pieno, nes padažas tikriausiai bus per tirštas.

Skanaus!


Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame portalui Simple Vegan Blog.