Atnaujinta: 2022 m. lapkričio 24 d.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI
2 asm.
2 puodeliai nulupto ir kubeliais pjaustyto moliūgo
¼ puodelio sojos pieno arba bet kokio nesaldinto augalinio pieno
2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
1-1½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
4 šaukštai maistinių mielių
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
200 g jūsų pasirinktų makaronų
Šviežios petražolės papuošimui, neprivaloma
Sviestinį moliūgą troškinkite maždaug 10 minučių arba tol, kol jis suminkštės. Į puodą dėkite garintuvo krepšelį, įpilkite šiek tiek vandens, o kai užvirs, suberkite moliūgą ir verkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Taip pat galite virti arba kepti.
Garuose virtus moliūgus sudėkite į trintuvą su likusiais ingredientais (išskyrus makaronus) ir sutrinkite iki vientisos masės.
Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Mes nededame druskos, bet tai priklauso nuo jūsų! Virkite makaronus, kol garinsite moliūgą- taip sutaupysite šiek tiek laiko.
Puode sumaišykite makaronus ir padažą.
Rekomenduojame ant viršaus užberti šviežių petražolių, bet tai neprivaloma.Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų arba net užšaldykite. Galite pašildyti
Šį nuostabų patiekalą, bet įpilkite šiek tiek pieno, nes padažas tikriausiai bus per tirštas.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame portalui Simple Vegan Blog.