Atnaujinta: 2023 m. sausio 17 d.
Laidą AlfoVila žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
½ vidutinės morkos
⅓ ilgavaisio agurko
½ vidutinio mango
1 šaukšto ESTRELLA kremiško riešutų sviesto
4–6 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukštelio žuvų padažo
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
2 česnako skiltelių
1–2 lakštų ryžių popieriaus
150 g NATURLI šaldytų falafelių
100 g atšildytų krevečių
1. Morką nuskuskite, ZYLE daržovių pjaustykle pailgomis juostelėmis supjaustykite morką, agurką ir mangą. Viską išmaišykite.
2. Į dubenį dėkite ESTRELLA kremiško riešutų sviesto, pilkite 3–4 šaukštus OBELIŲ rapsų
aliejaus, KIKKOMAN padažo „Ponzu“, žuvų padažo, berkite KOTANYI kalendros, įtarkuokite
česnako skilteles ir viską išmaišykite.
3. Į ZYLE keptuvę pilkite rapsų aliejaus, įkaitinkite ir dėkite į 6 dalis sukarpytus ryžių popieriaus
gabalėlius. Kai jie pakeis spalvą galite išimti.
4. Toje pačioje keptuvėje, nupylus šiek tiek aliejaus, kepkite NATURLI falafelius (iš abiejų pusių).
5. Krevetes apšlakstykite paruoštu padažu, išmaišykite. Taip pat padažu apšlakstykite ir apkeptus falafelius. Su likusiu padažu sumaišykite morkas, agurkus ir mangus.
6. Į ryžių popieriaus laivelius dėkite salotų, tada – krevečių arba falafelių. Galite papuošti
mėgstamomis prieskoninėmis daržovėmis.
PATARIMAI
1. Salotas galite paskaninti šviežiomis kalendromis ar bazilikais.
2. Jei mėgstate aštriau, galite į padažą įpjaustyti aitriosios paprikos.
Skanaus.