Kalakutiena laikoma viena sveikiausių ir liesiausių mėsų. Ji lengvai virškinama, ypač retai sukelia alergiją, joje mažai cholesterolio, bet gausu cinko, geležies, fosforo, aminorūgščių ir baltymų. VMG jau įsitikino, kad kalakutiena dar ir labai skani – sugeba transformuotis į begales gardžių patiekalų: nuo troškinių, maltinių, blynų iki picų ar net desertų. Jūsų virtuvės džiaugsmui – 21 patiekalas su kalakutiena!
Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Kalakutienos kotletai su pievagrybiais
Kalakutienos troškinys su daržovėmis
Karštas sumuštinis su kalakutiena
Lietiniai blynai su kalakutiena ir brokoliais
Kalakuto krūtinėlė su ananasais ir braškėmis
Kalakuto filė, įdaryta batatais, moliūgais ir apelsinais
Kalakutiena obuolių „kailinukuose“
Vaflių sumuštiniai su rūkyta kalakutienos krūtinėle
Cukinija, įdaryta kalakutiena ir žirneliais
Kalakutienos kukuliai ant iešmelių
Picos tortas su rikota ir kalakutienos dešrelėmis
Kalakutiena, kepta su morkomis
Kalakutienos vyniotiniai su kumpiu ir špinatais
Sultinyje troškinti kalakutienos maltinukai
Dešrainiai su kalakutienos kukuliais, špinatais ir slyvų barbekiu padažu