Nors, tiesą pasakius, kalbant apie Alfo lašinukų patiekalą, galima drąsiai sakyti, kad tai, kas lietuviška, išmaniai sujungta su tuo, kas būdinga Azijai. Būtinai išbandykite juodos duonos sumuštinius su lašinukais, česnakais, laiškiniais česnakas ir... kokosų drožlėmis. Įsiminkite šį receptą, nes gyvenime tikrai prireiks.
Dar kartą norime priminti dairytis dilgėlių. Jos jau lenda ir dilgina. Nepražiopsokite, nes jos puikiausiai tinka ir pesto padažui, ir prieskoningam sviestui gaminti, ir druską pagardinti, ir į pyragus dėti. Išradingosios laukinių augalų žinovės receptus rasite čia.
Pavasarį neretai koreguojame savo mitybą. Valgome liesiau, stengiamės ir daržovingiau. Pasistenkime ir taip, kad liktų kuo mažiau nesuvalgytų maisto likučių, nes visada galima sugalvoti, kaip juos suvalgyti. Net jeigu šaldytuve yra vos keli ingredientai, nebūtina skubėti į parduotuvę, kad neliktumėte alkani. Tinklaraščio LIKUČIAI autorė Emilija, #zerowaste šalininkė, tikina, kad puikų patiekalą lengvai ir greitai beveik visada galima susikonstruoti vos iš kelių ingredientų. Pavyzdžiui, sočias ir maistingas salotas!
Iki skanaus!