Skaitomiausiųjų TOP5: ambicingasis Evaldas Juška, umamio skonis ir milžiniški burgeriai!

Pandemija keičia pasaulį, koreguoja santykius, formuoja naują požiūrį, bet nepakerpa sparnų. Toks, trumpas, šios savaitės reziumė.

Ką labiausiai skaitėte?

Londone gyvenantis ir gastronominio pasaulio žvaigždžių komandose dirbantis konditeris, šokolado virtuozas Evaldas Juška bene labiausiai ir „kaltas" dėl tokio optimistinio reziumė. Pokalbio apie pusryčių reikalus metu jis užsiminė, kad pandemija lėmė, jog geriausi šefai grįžta į savo gimtines ir imasi ambicingų projektų kaip tik čia.

Apie Evaldo mėgstamus pusryčius skaitykite čia.

Visą baigiančią prabėgti savaitę skyrėme penktajam skoniui, umamiui. Jis ypatingas. Ne veltui sakoma, kad kečupas ištaiso visas kulinarines klaidas, nes kečupas turi umamio, nes umamio turi pomidorai! 9 receptai patiekalų su daug daug pomidorų kviečia į kelionę atrandant penktąjį skonį! Receptus rasite čia.

Žaiskite. Tai visada nuteikia optimistiškai ir tonizuoja jausmus. Alfas siūlo pažaisti amerikietiškų picų žaidimą – pagaminti mini picų, kurios gali būti tiek pagrindinis patiekalas, tiek desertas! Receptas yra čia.

Japonų mėgstama „matcha“ taip pat turi umamio skonio, išbandykite ją įvairiuose amplua, ne tik užpildami vandeniu. Rekomenduojame umami skonio spragėsių receptą! Paruoškite didelį kiekį.

Mažosios picos tikrai nudžiugins vaikus, o suaugėlius galima palepinti milžiniškais sultingais ir traškiais burgeriais – ir mėsingais, ir bemėsiais, ir net saldžiais! Receptai yra čia.

Skanaus!