Skaitomiausiųjų TOP5: šaltos sriubos ir grilinti pievagrybiai!

„Kaip turėti paplūdimio kūną? Turi kūną, eini į paplūdimį!". Tai populiariausia ir aktualiausia šios savaitės citata, nors, tiesą pasakius, net paplūdimys jau ne visiems pakeliamas.

Vėsiausia sodybose po šimtamečiais medžiais dideliais šaukštais kabinti šaltas sriubas.

Ką labiausiai skaitėte šią karščio rekordus mušančią savaitę?

Ir išties šaltos sriubos gaivina geriau nei įkaitę vandens telkiniai ar ledai, kurie ištirpsta jų dar net neišlupus iš pakuotės. Šią savaitę kvietėme gaminti ir išragauti kuo daugiau šaltų sriubų variacijų. Visus receptus rasite čia

Rimtieji kepsniai ir šašlykai laukia gaivesnių vakarų, o grilintų daržovių receptai neturi laisvadienių. Laidoje #Alfasvienasnamuose Alfas gamino sojų padaže su kalendra ir česnakais pamarinuotus skaniuosius pievagrybius. Jų receptą rasite čia.

Virtuvės šefai sako, kad umami skonio suteikiantis maisto papildas yra neišvengiamas ateities virtuvėje, nes žmonės tiesiog nebejaučia natūralių maisto produktų skonio. Ar tikrai verta šio cheminiu būdu išgauto papildo turėti ir savo namų virtuvėje? Ir kaip pagerinti skonį natūraliais priedais? Į klausimus atsakė Kauno technologijos universiteto Maisto instituto direktorė Alvija Šalaševičienė. Atsakymus rasite čia.

Arbūzas yra didžiausia vasaros uoga. Beje, puikiai tinkanti gaiviems kokteiliams gaminti. Mėgaukitės. Receptą rasite čia.

Dar vienas tikrai vasaros gėris – tai gaivūs, traškūs, sotūs suktinukai. O jeigu dar pagardinti žemuogėmis, tai išvis tobulas vasaros patiekalas. Gal kiek netikėtas derinys, bet tikrai vertas nuodėmės. Receptas čia.

Iki skanaus!