Sidras + maistas: kaip derinti, kad skoniai „skambėtų”?

Sidras – tai fermentuotas lengvas ir gaivus gėrimas, paprastai gaminamas iš obuolių ar

kriaušių bei tobulai tinkantis mėgautis vasarą.

Originalus, autentiškas, išraiškingas, pusiau sausas lietuviškas Anykščiuose brandintas

nealkoholinis obuolių sidras TINGINIO PANTIS yra pagamintas iš natūralių obuolių

sulčių be jokio pridėtinio cukraus ir cheminių priedų, dirbtinių saldiklių, aromatų bei

dažiklių.

Mėgautis gėrimu malonumas kur didesnis, kai kai jo gurkšnį palydi derančio maisto

kąsnelis. Kaip derinti sidrą su patiekalais, kad skoniai gerai “suskambėtų”, pataria

kultinis virtuvės šefas Alfas Ivanauskas.

Svarbu suprasti, kad kiekvieno mūsų skonis yra individualus. Jeigu abejojate, atlikite

eksperimentą su citrina ir taps aišku, kad net citrinos rūgštumą juntame skirtingai: vienas

suvalgys griežinėlį net nesusiraukęs, kitam, kaip sakoma, sutrauks žandikaulius vos

pajutus citrinos sultis.

Obuolių sidras yra gaivus, saldžiai rūgštus gėrimas, visgi kurią skonio natą jusite labiau –

labai individualu. Todėl maisto ir gėrimo derinimas yra taip pat labai individualus

reikalas. Nereikia tikėtis, kad visiems patiks ar tiks mano ar kito žmogaus

rekomendacijos. Skonių derinimo principus išmanyti naudinga, tačiau nebijokite ieškoti

tokio derinio, kuris skaniausias kaip tik jums.

Kaip rasti skaniausią derinį?

- Pirmiausia paragaukite atvėsinto sidro ir bandykite suprasti, su kuo jo skonis jums labiau

asocijuojasi. Ar jis atrodo labiau salstelėjęs ar rūgštelėjęs? Tuomet, įvertinę pagrindines

natas, jau galėsite ieškoti tinkamo maisto.

- Pagrindinė taisyklė: svarbu, kad tarp pagrindinių skonio natų nebūtų labai didelio

kontrasto. Jeigu sidras jums atrodo saldžiarūgštis, derinkite su lengvai rūgščiais

patiekalais. Jeigu patiekalas bus labai saldus, o sidras – rūgštokas, kombinacija nebus

skani, nes maistas ir gėrimas vienas kitą ne papildys, o konkuruos. Pagrindinės natos turi

būti panašios. Jeigu gėrimą jaučiate labiau kaip saldų, prie jo derės saldesni patiekalai.

- Sidras gaminamas iš obuolių, todėl tobulai tiks prie lengvo ne per saldaus obuolių

pyrago, salotų su obuoliais, taip pat prie obuoliais kimštos vištos ir pan. Atraskite, kokios

skonio natos dominuoja gėrime ir tada ieškokite patiekalų, kuriems būdingos tokios pat

natos.

- Prie sidro tobulai derės ir vasariniai bulviniai blynai, patiekti su saldžiai rūgščia šviežia

grietine.

Išbandykite sidrą su šiais patiekalais:

Šlapias ir greitas obuolių sūrio pyragas

VMG nuotr.

Pomidorų ir mėsis kukulių salotos su mėtiniu padažu

VMG nuotr.

Azijietiški vištienos ir krevečių iešmeliai

VMG nuotr.

Trintų šparagų sriuba

VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

#TinginioPantis