Šakninių daržovių apkepas (Receptas)

Jaukus, rudeniškas, daržo gėrybių pilnas vieno puodo patiekalas, kurį pagaminsite lengvai ir su įkvėpimu. Labai tinka ir pietums, ir vakarienėms.

VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


Šakninių daržovių apkepui pagaminti reikia:

  • 3–4 vienodo dydžio bulvių

  • 1 pailgo burokėlio

  • 2 nestorų batatų

  • 80 + 20 g sviesto

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Migdolų drožlių (pabarstyti)

1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Storasienę kepimo formą patepkite 20 g sviesto.

2. Daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausiai – specialia pjaustykle).

3. Ištirpinkite sviestą iki tepios masės, suberkite Provanso žoleles, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Daržovių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Užberkite migdolų drožlių ir šaukite į orkaitę dar 10 min.

6. Ar daržovės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.

Gardžių atradimų.