JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
400 g kalmariukų
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
1 morkos
1 paprikos
1 poro
½ stiklinės BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
50 g ryžių
250 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
70 g surimio lazdelių
50 g GOURMET WORLD „Gruyere“ sūrio
1 šaukštelio KOTANYI paprikos miltelių
½ stiklinės baltojo vyno
300 g konservuotų pomidorų
4 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Klasikinis“
2 KOTANYI laurų lapų
50 g valytų lazdynų riešutų
1 saujos kalendrų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Kalmariukus išvalykite, nusausinkite.
2. Nuvalykite ir susmulkinkite: 1 svogūną, 1 skiltelę česnako, morką, ½ paprikos, porą.
Apkepkite keptuvėje su 3 šaukštais BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“, sudėkite
ryžius ir užpilkite TICHĖ natūraliu mineraliniu vandeniu, virkite pusę ant pakuotės
nurodyto laiko, kad ryžiai būtų pusiau virti, dėkite KOTANYI druskos ir KOTANYI
juodųjų pipirų.
3. Surimio lazdeles supjaustykite stambiais gabalėliais ir sumaišykite su
atvėsintais ryžiais, tarkuotu GOURMET WORLD sūriu „Gruyere“ ir įdarykite
kalmariukus (nepridėkite per daug įdaro, kad neplyštų, nes ryžiai dar pūsis troškinant).
4. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite stambiais kubeliais pjaustytus
svogūnus, likusią papriką, KOTANYI paprikos miltelius ir kapotus česnakus, kol
daržovės suminkštės. Supilkite vyną, konservuotus pomidorus, SUSLAVIČIAUS
pomidorų padažą „Klasikinis“, dėkite KOTANYI laurų lapus, išmaišykite ir sudėkite
įdarytus kalmariukus. Troškinkite apie 30 min. ant silpnos kaitros.
5. Lazdynų riešutus susmulkinkite, suberkite į padažą, išmaišykite ir pavirkite dar 2 min.
6. Kalmariukus patiekite su padažu ir kalendromis.
Skanaus.