Pyragas su mėsos kukuliais ir pelėsinio sūrio padažu (Receptas)

Kukuliai gali būti puikus pyrago įdaras – pamėginkite. Taip pat nuostabiai atrodys kukuliai ant atvirų pyragų, picų arba picetų. Drąsiai eksperimentuokite – kukuliai atlaikys viską! Bemielės tešlos pyrago su mėsos kukuliais ir pelėsinio sūrio padažu receptas.

VMG nuotr.

2–3 asm.

Gaminimo laikas 10 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 190 °C

Nesaldžiam pyragui su kukuliais reikia:

  • 1 lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos (~300 g)

  • 300 ml neriebios grietinėlės

  • 1 kiaušinio

  • 80 g pelėsinio sūrio*

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • 6–8 kukulių

  1. Į kepimo formą sudėkite sluoksniuotos tešlos lakštą.

  2. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniu. Supilkite mišinį į formą su sluoksniuota tešla.

  3. Pelėsinį sūrį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į grietinėlę. Pagardinkite tarkuotu muskatu, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

  4. Sudėliokite kukulius.

  5. Šaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min.

  6. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!