JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
250 g DANSUKKER cukraus miltelių
130 g sviesto
200 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo
4 kiaušinių
900 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų prieskonių meduoliams
GLAJUI:
1 kiaušinio baltymo
140 g DANSUKKER cukraus miltelių
Vandenyje tirpių raudonų dažų (spalvai išgauti)
1. Persijokite DANSUKKER cukraus miltelius į puodą, sudėkite sviestą ir DANSUKKER
auksaspalvį sirupą. Ištirpinkite viską kartu.
2. Kiaušinius paplakite iki vientisos masės.
3. Šiek tiek pravėsinkite cukraus-sviesto masę, supilkite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite.
4. Miltus persijokite su prieskoniais ir kepimo milteliais, suberkite į skystą masę ir išmaišykite
tešlą. Ji bus labai minkšta, tad dėkite ją parai į šaldytuvą.
5. Išlaikytą tešlą kočiokite maždaug 0,5–0,6 cm storio lakštais ir supjaustykite norimos formos
meduoliais.
6. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C temp., kol gražiai apskrus.
Aušinkite ant grotelių.
7. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos
plakdami po truputį berkite DANSUKKER cukraus miltelius. Įberkite dažų, kad išgautumėte
norimą spalvą.
8. Glajų teptuku tepkite ant meduolių. Leiskite sustingti.
Skanaus.