Penktadienio desertas. Nostalgiškas Palangos varškėtis (Receptas)

Ne vienai kartai sentimentalius prisiminimus keliantis, purus ir drėgnas Palangos varškėtis tikrai suteiks dienai ir skonio, ir jaukumo. Pasimėgaukite.

VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Varškės ir kriaušių pyragas su traškia kepure


7-8 asm.

Gaminimas 1 val. 25 min.

Palangos varškėčiui pagaminti reikia:

Trapiam pusgaminiui:

  • 100 g sviesto

  • 90 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 kiaušinio

  • 195 g miltų

  • 25 g marmelado

  • 1,5 g cinamono

Varškės masei:

  • 5 kiaušinių

  • 200 g varškės

  • 100 g sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 20 g miltų

  • Saujos razinų

  • 30 g apelsinų džemo

1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suberkite miltus. Užminkykite tešlą, iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir sudėkite į 22 cm skersmens formą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. Išimkite iš orkaitės, ataušinkite, aptepkite marmeladu ir pabarstykite cinamonu.

2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Varškės masei skirtą sviestą, varškę ir 2/3 cukraus plakite, kol tampa puru. Pamažu supilkite trynius, pabaigoje sudėkite razinas ir apelsinų džemą. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi. Varškės masę išmaišykite su dalimi išplaktų baltymų, po to – miltais, ir tada – likusiais baltymais. Taip paruoštą masę supilkite ant trapaus pusgaminio ir kepkite apie 25–30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Aušinkite varškė formoje, po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių.

Skanaus!